Acquisitie Glastuinbouwgebied Californië

Free Launch Projectmanagement verzorgt de acquisitie voor het glastuinbouwgebied Californië. Dit gebied ligt in Greenport Venlo en maakt onderdeel uit van Klavertje Vier, het grote ontwikkelingsproject in de regio. Het glastuinbouwgebied biedt glastuinbouwondernemers de uitbreidingsruimte op ruime opgezette kavels.

Het tuinbouwgebied onderscheidt zich door grootschalig in te zetten op geothermie, als duurzame energiebron. Een eerste geothermie project draait al weer enkele jaren. Met dit project wordt 40 ha glas voorzie van warmte.  Inmiddels is ook het tweede geothermieproject opgeleverd. Na een enigszins tijdrovende vergunningprocedure wordt ook dit project, met nog eens 40 ha glas, opgestart.

Recent is één van de laatste kavels in fase I van Californië verkocht. Er zijn nog mogelijkheden voor wat kleinschaligere ontwikkelingen (die ook van energie kunnen worden voorzien via geothermie met een back-up van WKK-warmte).  

Voor fase 2, een gebied van 60 ha efficiënt te bebouwen glastuinbouwkavels, is de bestemmingsplanprocedure gestart. Mogelijk eind 2018 kan daar gebouwd worden. Californië BV is op zoek naar kandidaten die in een vroegtijdig stadium mee willen denken over de ontwikkeling.

Opdrachtgever: Californië BV 

Copyright 2023 Freelaunch | Site By Bram Smulders